Nestas - Dubbeldam > Ons aanbod > Zorg en Begeleiding

Zorg en begeleiding

De Engelse taal speelt een steeds grotere rol in onze samenleving. Op het werk, in het vervolgonderwijs, bij internationale contacten. Door een goede beheersing van het Engels kun je over ter wereld gemakkelijker communiceren. Dit doet de jeugd al veel meer dan vorige generaties.

Wij geven Engels in alle groepen, waarbij we naast de lessen van de goepsleerkrachten ook gebruik maken van Native Speakers. Wij zijn ervan overtuigd dat wij de kinderen van obs Dubbeldam hierdoor iets waardevols meegeven waar zij een leven lang plezier aan zullen beleven en veel voordeel van zullen hebben.  

Rekenen Met Sprongen Vooruit
Op obs Dubbeldam werken we in steeds meer groepen met het rekenprogramma Met Sprongen Vooruit. Dit programma kenmerkt zich door de reken-wiskundedidactiek in kleine tussenstapjes te beschrijven.

Voor de leerkracht geeft het een totaaloverzicht op de rekenleerlijnen en biedt het handvatten in de vorm van oefeningen en spellen om zowel interactief klassikaal les te kunnen geven als aan een individu op een specifiek rekendomein.

Voor de leerlingen worden de spellen en oefeningen als leuk en betekenisvol ervaren waardoor het plezier in rekenen zienderogen toeneemt. Ze mogen bewegen en eigen producties maken wat de betrokkenheid enorm versterkt.